• Inicio
  • Blog
  • Com t'anirà en l'amor si tu no t'estimes?

Com t'anirà en l'amor si tu no t'estimes?

Pel·lícula "Un Sol Interior"
Mònica Lapeyra Pertussini

Com t'anirà en l'amor si tu no t'estimes?

La pel·lícula d'aquest cap de setmana: Un Sol Interior.

Una Juliette Binoche esplèndida -en la interpretació i en la seva bellesa física i presencial- representa una dona que ha arribat a la cinquantena i busca l'amor. Es veu atrapada repetidament en relacions que no la satisfan. Repetidament mostra sense contenció la seva necessitat d'estimar i ser estimada de veritat, i alhora l'exigència i els entrebancs que ella mateixa genera -alguns sense adonar-se'n- fruit de la seva inseguretat.

Estimar de vegades fa por.

L'entrega, la recerca de l'equilibri, la construcció de la confiança -en la comunicació, en la intimitat, en la quotidianitat-. I una bona autoestima, construïda a partir dels aprenentatges diaris, dels èxits i d'altres resultats. Tots aquests i d'altres no menors són elements necessaris per a posicionar-se davant la recerca de l'amor o d'una relació de parella satisfactòria amb unes certes garanties d'èxit o si més no, d'aprenentatge.

La part de la pel·lícula on el pseudo-terapeuta interpretat per Gérard Depardieu parla i aconsella a la Juliette (no faig spòiler, tranquils) i on la protagonista s'exposa insegura, perduda, alhora seductora i enèrgica, esperant una solució màgica als seus continus fracassos amorosos, em fa recordar algunes dones estupendes que desconfien de si mateixes, del món, dels homes i que podrien haver estat perfectament les dones en les que el director de la pel·lícula s'ha inspirat per gestar aquest personatge.

Veieu-la, veieu la pel·lícula. Potser el mirall que ofereix la Binoche us descobreix algunes pistes de quines accions funcionen i quines no en la recerca de l'amor. No, no... cap fòrmula màgica: només algunes pistes per refermar l'Autoestima...