• Inici
  • Blog
  • Revisant conceptes claus: la Ludoformació

Revisant conceptes claus: la Ludoformació


Mònica Lapeyra Pertussini

Revisant conceptes claus: la Ludoformació

Estic revisant el web de IOCUS, i repassant els conceptes i fòrmules que hi apareixen.

M'he posat a revisar el concepte que és un dels pilars de la meva metodologia de treball a les organitzacions: la Ludoformació.

Aquesta és la meva definició per Ludoformació:

La Ludoformació és un mètode d’aprenentatge i desenvolupament de grups i equips de treball que utilitza el joc com a metodologia.

Integrem l’Aprenentatge Intel·lectual (models, reflexions, conclusions) amb l’Aprenentatge Significatiu (jocs, dinàmiques, experiències), per a incrementar la integració dels programes formatius i transferir-los fàcilment al lloc de treball.


Aprofitem la capacitat biològica de l’organisme per aprendre a través del joc, i així recuperem també les funcions de l’hemisferi dret del cervell, connectat amb la creativitat, la intel·ligència emocional, la comunicació, la comprensió abstracta i la intuició.


L’experiència ens demostra que allò que s’apren en un context estimulant i divertit perdura en el temps, i es fa més efectiu i aplicable.


El Joc, a més, és un instrument ideal per al desenvolupament personal i cooperatiu.

 

Des que vaig acabar el Màster, ara ja fa més de 10 anys, i gràcies a la infinitat d'experiències que he pogut gaudir en entorns organitzacionals aplicant la Ludoformació, he anat generant un model propi,  adaptant, inclouent, eliminant i combinant (un SCAMPER en tota regla sense saber-ho!) allò que ja sabia i allò que ja feia per generar una metodologia en la que em sento a gust i des de la que treballo amb coherència i satisfacció.