• Inici
  • Blog
  • Psicologia Positiva: orientar-se a les Fortaleses.

Psicologia Positiva: orientar-se a les Fortaleses.

Qüestionari VIA
Mònica Lapeyra Pertussini

Psicologia Positiva: orientar-se a les Fortaleses.

La Psicologia Positiva és una conseqüència derivada de la millora de les condicions dels humans, pel que fa a nivell de vida i benestar al món (almenys, al Primer Món).

M'explico. La Filosofia durant segles s'ha preocupat i ocupat pràcticament en exclusiva de la part més fosca de l'ésser humà. Aquest fatalisme filosòfic deixa com a herència l'enfocament dels psicòlegs -fins i tot recents- que ens precedeixen (Sigmund Freud n'és un exemple), que també s'han orientat històricament a les malalties mentals, les disfuncions humanes i els trets de caràcter que han dificultat la vida i les relacions a les persones.

Amb aquest panorama era difícil...

 ...fer un espai per prestar atenció als trets saludables de la naturalesa humana. I no obstant, -potser perquè fins i tot amb aquest panorama, alguns psicòlegs han estat bons observadors (i optimistes)-, ja alguns alumnes de Freud comencen a ampliar aquesta tendència. I comença a obrir-se el camp de la Psicologia Positiva, justament a aquesta vessant més possibilitadora de l'ésser humà.

El màxim exponent de la Psicologia Positiva és Martin Seligman. Conjuntament amb el seu equip, va crear un qüestionari orientat a avaluar les Fortaleses, enlloc d'avaluar les dificultats.

Si tens curiositat per avaluar-te en Fortaleses, pots fer-ho en el següent link. És el web del mateix Seligman, i amb els teus resultats participaràs al seu estudi sobre les Fortaleses arreu del món. Llegeix amb atenció les instruccions i atreveix-te a conèixer les teves:

Cuestionario VIA de fortalezas personales

Recuperant el discurs de Nelson Mandela:


La nostra por més profunda no és a ser inadequats.
La nostra por més profunda és que som poderosos sense límit.
És la nostra llum i no la nostra foscor allò que més ens espanta.