• Inici
  • Blog
  • POPS per facilitar la consecució d'objectius

POPS per facilitar la consecució d'objectius

Tècniques de PNL
Mònica Lapeyra Pertussini

POPS per facilitar la consecució d'objectius

Un dels primers coneixements adquirits quan aprens PNL és la verificació sensorial dels objectius.

 És a dir, la certesa que ens arriba pels sentits que una cosa està passant perquè l'estem veient, escoltant, olorant, tocant, assaborint... Saps el què passa al teu voltant perquè els teus sentits t'informen, estàs d'acord?

Quan verifiques la consecució d'un objectiu de manera sensorial, estàs impedint que la interpretació que la teva ment pugui fer aquell dia, o el teu estat emocional, et duguin a una conclusió errònia: la ment, de vegades, menteix; i les emocions, de vegades, et fan canviar la perspectiva i veure diferent el color d'una realitat d'un dia per un altre. Per això en PNL utilitzem les evidències sensorials.

 Així doncs, un cop tens definit el teu objectiu (ED = Estat Desitjat), para't a observar com és el teu Estat Actual. Aquestes dues operacions, es duen a terme des de la verificació sensorial. Si no hi ha coincidència, és a dir, si el teu estat actual no és el que desitges o, dit d'una altra manera, no has assolit encara el teu objectiu, opera amb diferents recursos o tècniques fins que l'equació s'iguali: fins a que el teu Estat Actual sigui també el teu Estat Desitjat.

P = PROVA (és el teu EA igual al teu ED? Si és que no, fes una operació)

O= OPERACIÓ (aplicació de tècnica, recurs, acció... per a aconseguir l'objectiu)

P= PROVA (és el teu EA igual al teu ED? Si és que NO, tornes al pas anterior i operes de manera diferent; si és que SÍ, surts del procés, ja has acabat, doncs ja has arribat allà on volia arribar)

S=SORTIDA (quan l'EA és igual a l'ED)

Com podràs endevinar, la clau està en tenir un bon número d'operacions disponibles, per poder provar de noves quan una no ha funcionat. Així que un altre dia parlarem de la flexibilitat.

I per acabar, recordar que...

Experiència és allò que obtens

quan no obtens allò que desitjaves.