• Inici
  • Blog
  • PAS: Persones Altament Sensibles (i qüestionari per ubicació personal)

PAS: Persones Altament Sensibles (i qüestionari per ubicació personal)

Algunes persones es consideren molt sensibles. Manifesten que els molesten més que a la resta de la gent l'excés de soroll, la contaminació, les aglomeracions.
Mònica Lapeyra Pertussini

PAS: Persones Altament Sensibles (i qüestionari per ubicació personal)

També a nivell emocional: sentiment d'estar en una muntanya russa, dificultat de funcionar sota pressió, facilitat extrema per empatitzar.

Aquestes característiques tenen impacte a les seves relacions i entorn: comporten de vegades dificultat per gestionar situacions conflictives, i també gran capacitat de gaudir de l'art i la natura o de sentir-se a gust en grups on els valors de la Pau o l'Ecologia siguin presents.

Si et sents al·ludit per aquestes característiques, tranquil, no estem parlant de cap transtorn ni cap anomalia. Simplement la teva capacitat de processament sensorial és diferent a la resta de les persones. 

Es calcula que entre un 15 i un 20% de les persones poden considerar-se Altament Sensibles.

Entre d'altres avantatges, la Sensibilitat és la primera de les característiques que poseeixen aquells amb una alta Intel·ligència Social, recordeu el model SPACE, que serveix per mesurar-la?

L'Asociación de Psicólogos y Profesionales de Alta Sensibilidad posa a disposició de tothom un qüestionari que avalua el teu grau de sensibilitat. És aquest:

Test PAS (Persones Altament Sensibles)

Algunes PAS o Persones Altament Sensibles es maneguen molt bé amb aquestes característiques, són capaces de treure'ls el suc i els beneficis de "sentir més". D'altres, en segons quins moments, pateixen per aquesta sensibilitat i de vegades s'han sentit com "un bitxo rar". És en aquests darrers casos que la teràpia pot ajudar a obtenir recursos per a gestionar millor la seva Alta Sensibilitat per, en comptes de patir, gaudir de la Vida amb intensitat i conciència.

Si t'animes, ja ho saps.

(A data 8 de maig del 2021, el programa de l'Ofici de Viure tracta aquest tema. Adjunto enllaç per al teu interès:

L'ofici de Viure: "Excés" de sensibilitat)