• Inici
  • Blog
  • Paquita Salas: la supervivent resilient

Paquita Salas: la supervivent resilient

Fins i tot els metges s'inspiren en ella durant la COVID
Mònica Lapeyra Pertussini

Paquita Salas: la supervivent resilient

L'altre dia vaig preguntar a una metgessa (col·lectiu dels més castigats en la crisi COVID): "Coneixes la sèrie Paquita Salas?" i em va respondre "Síííí! Me la poso per animar-me!!". La Paquita Salas té molt de carisma, ja veus!!!!

No sé si coneixes aquesta sèrie a Netflix, Paquita Salas management. És divertida i carregada d'innocència, bon humor, excel·lents interpretacions, cameos diversos i sorprenents, participació i coordinació d'actrius i actors tan diferents com Juan Echanove, Ana Obregón, Terelu Campos o Belén Cuesta. Un càsting variopinto, original i molt efectiu.

 

La Paquita cau i torna a caure i torna a caure... i sempre s'aixeca. M'encanta aquesta dona! Bé, en realitat no és una dona, qui la interpreta és Brays Efe, un home amb experiència en quasi totes les facetes relacionades amb el cinema i la televisió. La seva interpretació és genial.

Tres coses a destacar en aquest personatge:

  • la RESILIÈNCIA, que ja sabem que té a veure amb caure i tornar-se a aixecar. Amb no defallir. Amb mantenir la tenacitat i l'aprenentatge malgrat no assolir els objectius desitjats.
  • com té de clar el seu OBJECTIU: ser representant de professionals del cinema. I com revisa, busca noves maneres, inventa diferents enfocaments, recrea distintes escenes per a fer realitat el seu propòsit.
  • el valor de la BONDAT. En algunes escenes em posa una mica nerviosa, i m'assalta aquella dita popular que resa que "dues vegades BO, és BOBO". Però en realitat, la Paquita no és boba, només és bondadosa i coherent. No sé si a tu també t'ho sembla.

En quina d'aquestes o d'altres característiques de la sèrie podria ser inspiradora per a tu? Buscar inspiració en temps de restriccions és sanador i possibilitador. I aviva la imaginació, l'esperança i la motivació per a seguir creixent, per a seguir avançant.

A mi aquesta sèrie m'ha ajudat a recordar-me que allò simple i fresc alegra i alleugera la vida. Que és preciós entrar en les profunditats de la humanitat, navegar introspectivament, revifar els debats intensos i les sobretuales d'opinions contraposades, enèrgiques i respectuoses. I que, a més a més, de tant en tant està molt bé veure Paquita Salas!

Si t'animes, ja m'expliques.