• Inici
  • Blog
  • Més pel·lícules d'herois quotidians

Més pel·lícules d'herois quotidians


Mònica Lapeyra Pertussini

Més pel·lícules d'herois quotidians

Fa temps vaig escriure una entrada sobre pel·lícules, aquesta. A hores d'ara, està en el rànking de les entrades més vistes, així que m'hi poso amb aquesta nova relació de recomanacions. Aquest cop, recomenades per alguns de vosaltres, als qui he preguntat per les pel·lícules sobre històries de superació que més us han agradat o impactat.

Aquí teniu les vostres pròpies aportacions :):

  • La Núria: Billy Elliot, vull ballar és una de les meves pelis preferides....L'he vist 3 cops, m'encanta. L'indomable Will Hunting també. I proposo una altra: Corazón de León, actual i eterna alhora.
  • L'Estefania: Billy Elliot em fascina. Proposo també per la teva llista L'oli de la vida, de Nick Nolte i Susane Sarandon. És una pel·lícula meravellosa on s'explica com uns pares lluiten per salvar al  seu fill d'una malaltia poc freqüent. Lluiten i lluiten per trobar un tractament metge, està basada en fets reals.
  • El Jordi: tendra i realista, Estiu 1993 m'ha acostat a entendre com pot viure's un procés d'adopció des de tots els actors implicats. Una joia de pel·lícula.
  • La Maite: El club de los Poetas muertos, la meva favorita. Dotze homes sense pietat, un clàssic i obra d'art que narra un judici i mostra com les dones i els homes es posicionen des de la por, i també com poden deixar-se tocar emocionalment per ser justos. La Llei del Silenci, una altra lluita de superació personal.
  • El Quique: Has vist Cap a indrets salvatges? No sé si és el que tu consideres una història de superació personal, però podria ser-ho. M'és fàcil ressumir-la en dues paraules: ideals i coherència.
  • L'Eloi: Gandhi és una història coneguda per totes i tots, que en aquesta pel·lícula ens posa la pell de punta per la integritat, valentia i serenor del personatge que va fer famosa la ressistència pacífica. S'ha de veure!
  • La Berta Canivell, estudiant de cinema i productora de documentals: Demolition narra la història d'un home que té una vida completa amb una parella perfecta fins que ella mor en un accident de cotxe; la pel·lícula mostra el seu procés de dol i recuperació. També Redempció, la història d'un boxejador, en to dramàtic d'alta qualitat. Per últim, recomenaria A la recerca de la felicitat, la vida d'un home exitós que després de quedar-se sense feina, inventa mil històries per donar una bona vida al seu fill de 5 anys.

Proposa'm més, ja he començat la recopilació per la propera entrada.