• Inici
  • Blog
  • Més motius per crear la teva pròpia empresa

Més motius per crear la teva pròpia empresa

"Retrats" amb Jaume Barberà
Mònica Lapeyra Pertussini

Més motius per crear la teva pròpia empresa

Dimecres 9 d'abril, en Jaume Barberà emet un nou capítol del programa "Retrats". En aquesta ocasió, en Luis Garicano, catedràtic i director del Departament d'Administració i Economia d'Empreses a la London School of Economics i professor visitant al Massachusetts Institute of Technology i la London Bussiness School, parla del seu llibre "El dilema de España", i planteja si volem seguir un model de desenvolupament com el de Veneçuela (amiguismo) o el de Dinamarca (que és per excel·lència el marc que concebim com a marc d'emprenedoria):

Luis Garicano: Dinamarca o VenezuelaI d'altra banda, com en Jaume Gomà, CEO i fundador d'Aulabox, planteja l'anàlisi personal davant del pas i la decisió d'emprendre: una balança on equilibrem dia a dia les dificultats i les oportunitats i plaers:
Si jo fos tu...

... analitzaria molt curosament si has tingut en compte què suposa el fet d'emprendre a nivell de canvi de vida, d'implicació i compromís, de sacrifici, de renúncia i també de gaudir com mai fent realitat un somni. Tindria present que la probabilitat que sigui més lent del que has previst és molt elevada i, per últim, buscaria els millors companys de viatge que et complementin i t'ajudin a executar la idea. Al cap i a la fi, és una qüestió de persones. Jaume Gomà, CEO i Fundador d'ULABOX