• Inici
  • Blog
  • La pràctica del MINDFULNESS a les organitzacions

La pràctica del MINDFULNESS a les organitzacions

... i la d'errors que ens evitaríem!
Mònica Lapeyra Pertussini

La pràctica del MINDFULNESS a les organitzacions

Definim el MINDFULNESS com:

La pràctica de prestar atenció de manera intencionada a allò que està succeint, sense jutjar-lo i sense reaccionar.

No sé encara si em sembla major repte el "no jutjar" o el "no reaccionar". Perquè estem entrenats a jutjar des de ben petits (les coses estan bé o malament) i no ho estem en gestionar les nostres reaccions davant emocions, pensaments o estímuls físics -interns o externs-.

L'observació des dels anys 60 i 70, periode de la seva incipient instauració, ens confirma que hi ha 3 àmbits clars on la pràctica del Mindfulness a les organitzacions genera bons resultats, millora la qualitat de Vida de les persones i facilita el desenvolupament humà i també econòmic -de rebot- de les organitzacions:

  • Millora la gestió de l'estrès. Aprendre a gestionar el teu estrès et mantindrà més sa emocional, mental i físicament. L'estrés és una gran font de patiment en l'àmbit laboral i produeix la majoria de les consultes mèdiques a Occident. També se sap que genera més morts que el tabac. 
  • Millora la presa de decisions i redueix els errors. Reduiràs el "soroll" que produeix la teva ment, que es tornarà més clara i menys confosa. A més de produir benestar, això et farà, molt probablement, prendre decisions més encertades. T'ajudarà a ser més efectiu, o sigui, a fer millor la teva feina en el temps imprescindible.
  •  Millora el treball col·laboratiu i l'empatia. Com t'entrenaràs en jutjar menys, perdràs menys energia en el judici i podràs redirigir-la a empatitzar més i millor. Llavors s'obre un espai on col·laborar es fa més fàcil i sorgeix de manera espontània. I la col·laboració fa del Treball en Equip un sistema més àgil i feliç

Algunes persones pensen que tan sols és una moda. Jo penso que la creixent demanda de cursos de Mindfulness en l'àmbit laboral té a veure amb el fet que els responsables de formació saben que és útil. Que funciona i genera canvis reals on tots guanyem.

I si vols un parell de pràctiques per començar a entrenar-te, t'adjunto aquest àudio que he gravat. 

Si vols provar-ho a la teva organització, demana'ns-ho. Ho podem fer en català, espanyol, anglès, francés i italià. 

Feliç pràctica!