• Inici
  • Blog
  • Intel·ligència Emocional pel benestar de les persones en la societat

Intel·ligència Emocional pel benestar de les persones en la societat

Intel·ligència Emocional pel benestar de les persones en la societat

Fa molt de temps vaig sentir parlar de Butan, el país on les polítiques socials s'adrecen a millorar la felicitat dels seus habitants. Molt de temps vol dir 25 anys. En aquella època, enmig de la vintena, la innocència i l'entusiasme em van dur de cap a la il·lusió que allò seria un referent pel món i que en pocs anys tots els països s'anirien afegint a aquesta nova filosofia (tan antiga i tan evident alhora).

En uns quants anys els polítics haurien entès com havien de governar i les persones seríem més felices gràcies als canvis estratègics en les polítiques.

Això no ha passat, i de Butan no se n'ha parlat gaire més. Si busques, trobaràs articles que parlen de "cops de realitat a Butan" i de com se'ls ha convertit en difícil la fita. Com agrada el drama als mitjans, carai. Sembla que estiguin esperant, de vegades, que un bon projecte no funcioni tan idealment com s'esperava, per fer notícia.

No obstant, en pocs dies rebo dues notícies que ressusciten la idea de la felicitat com a factor social:

L'article El rol del bienestar subjetivo para medir el progreso de las naciones y orientar las políticas públicas, editat a la revista Papeles del Psicólogo (*), ens parla de complementar els indicadors econòmics tradicionals amb indicadors de benestar social. Plantejament interessant quan observem el nostre entorn i veiem rics infeliços i pobres que es moren de gana o de guerra. 

  • La publicació Hostalric i Breda, viles pel benestar  que ens explica com aquests dos ajuntaments estan incorporant diverses estratègies per facilitar als seus ciutadans eines per ser més feliços. Llegeix l'article, és esperançador. 

Així doncs des de dos sectors clarament diferenciats, l'acadèmic i el polític, s'obren al tema i hi treballen. La Felicitat com a desig comú als humans. Potser, qui sap, aquesta és una nova oportunitat per fer aquest camí de manera més col·lectiva i a un nivell més extens. Tant de bo!

(Si vols enviar-me la teva opinió al respecte, em serà útil per afegir-la a la documentació amb la que estic treballant aquest tema. Gràcies!)

(*) Revista editada pel Consejo Nacional de la Psicología en España. Autors de l'article: W. Unaue, D. Martínez, M. López i L. Zamora