Dues referències que van de PAU

Documental TV3 i Contra de La Vanguardia
Mònica Lapeyra Pertussini

Dues referències que van de PAU

Jo crec que sí, crec que la Pau és un element diferenciador (potser l'element diferenciador) en la configuració de les nostres vides. I aquest post no té cap intenció de ser polític, sinó d'anar més enllà de la cojuntura actual i fer una proposta de canvi, que no és nova i sí potent.

Canvi individual, si te'l fas teu. Canvi col·lectiu, si l'anem fent extensiu.

Personalment m'agrada escoltar o llegir sobre persones amb les qui comparteixo aquest constructe: l'orientació a la PAU per millorar el benestar intern i extern. Em senta bé. 

Fa uns dies et recomenava la pel·lícula "Camina amb mi", vaig sortir del cinema íntimament recuperada. Ara et faig dos suggeriments més en la mateixa línia:

  • Latituds. La no-violència. Documental de l'any 2011. Com la No-Violència es desmarca de la por i l'agressivitat, i planteja un repte que, com diu el Paco Gascón (President de Edualter) és per valents.
  • La Contra. Un ciutadà en pau és un ciutadà pacificador. "Les societats estan preparades per la guerra, i no estan preparades per la pau", impactant afirmació!! Mindfulness al Parlament britànic, ensenyar a respirar, propostes per la programació televisiva... Moltes propostes en aquest article.

Tinc la gran sort i privilegi d'haver pogut fer tallers de Mindfulness a diferents organitzacions, públiques i privades. Sovint els participants són recelosos a aquestes tècniques, i encara  més sovint acaben agraïts i convençuts.

I seguim avançant.