• Inici
  • Blog
  • Com ens limiten els prejudicis i com ho veia Albert Einstein

Com ens limiten els prejudicis i com ho veia Albert Einstein


Mònica Lapeyra Pertussini

Com ens limiten els prejudicis i com ho veia Albert Einstein

Així ho veia el físic més popular de la nostra història recent, el senyor Albert Einstein

Trista època la nostra, 

que és més fàcil desintegrar un àtom

 que un prejudici. 

Els prejudicis són aquelles idees que formem a la nostra ment abans de conèixer, abans de saber. Són productes de l'activitat que genera la nostra ment de manera inconscient i que distorsionen la percepció de les situacions o persones amb les que ens trobem.

I per inconscients, són poderosos.

Els prejudicis són uns gran hackers en la comunicació. Dificulten l'escolta i s'avancen al resultat de la conversa. Et mantenen ignorant i et fan romandre al teu petit món, amb el teu petit mapa. Minven l'accés a l'aprenentatge.

 Et proposo dues eines per desvetllar els teus prejudicis i poder així obtenir la informació que et brinda cada situació amb una mirada més neta i realista: 

  • Des del Mindfulness: la pràctica del Mindfulness t'obre la porta a la consciència de la teva ment. Mitjançant la seva pràctica, en el procés de desvetllar algunes activitats inconscients de la teva ment, t'acostaràs al coneixement dels teus prejudicis i l'efecte que tenen a la teva vida diària i a les teves relacions. 
  • Des de la PNL: el Metamodel consisteix en un conjunt de preguntes que ens condueixen de l'estructura superficial del llenguatge cap a l'estructura profunda. Són útils per concretar el missatge del teu interlocutor, per desfer generalitzacions, per desafiar o desafiar-nos i passar a l'acció, i també per desvetllar creences i prejudicis. En aquest link tens desenvolupada la seva aplicació.

Practica, practica, no et cansis de practicar. D'observar quant de la teva interpretació ve de les evidències sensorials que els teus sentits t'aporten, i quant afegeixes tu de la teva collita.

Practica... i millora la teva relació amb tu mateix@ i amb les persones que t'envolten.