Caravanes al desert: 24 hores

Com transcorre el dia
Mònica Lapeyra Pertussini

Caravanes al desert: 24 hores

(Leer en español)

El dia comença, i ho saps perquè comences a sentir el sol. La nit és fresca (de vegades, freda), però el sol surt cada matí. 

Amb els primers raigs de sol del dia, si vols podràs afegir-te als suaus exercicis de Txikung (Chikung, Qigong) que practicarem, en l'infinit espai, sobre la sorra que t'acaricia els peus. Si no, t'aniràs desvetllant a poc a poc, sortiràs del teu sac, et donaràs la teva "dutxa" a base de tovalloletes humides, contemplaràs l'horitzó. 

Mentre, els nostres guies berbers prepararan l'esmorzar, i mentre ens mengem el pa fet la nit anterior amb llenya de desert i farines de diversos cereals, les melmelades i formatgets, i ens bevem el te amb menta, començaran a aixecar el campament.

 Ens reunirem per parlar una estona de com estem. El que hi hagi, estarà bé. Compartir és sempre sanador, i el desert n'és un escenari excepcional per fer-ho. 

Caminarem aproximadament unes 3 hores. De vegades ve de gust caminar acompanyat i compartir els pensaments que el desert fa aflorar; de vegades prefereixes caminar en soledat, i gaudir de tu, de les dunes que es van succeint una darrera l'altra, de les sensacions que porta el sol, el vent, la sorra. Quan el sol apreta, els nostres guies ens ofereixen mandarines per sentir alguna cosa fresca a la gola. Durant les hores de més sol i calor, a migdia, parem a descansar, sota un arbre si trobem un oasi, o sota els tendals que ens preparen si no n'hi ha. Dinar, migdiada, xerrada.

 Segona part de la caminada del dia. Encara que potser avui voldràs anar una estona a lloms del camell. També està bé aquesta experiència! Són simpàtics i servicials, jo crec que els agrada més carregar persones que carregar paquetes, i ho fan a gust.

 Poc abans que es posi el sol, pararem i buscarem una duna bonica per pujar a veure la posta. Els berbers ens convides de nou: galetes o fruits secs. L'espectacle del dia es dóna sense excepció.

 Arriba l'espai per al descans i, també, la improvisació en les formes diverses que siguem capaços de crear: és l'estona que més riem, que més xerrem i fins i tot juguem i ballem.

 Fins a l'hora del sopar. Després de la infusió relaxant de cada nit podràs decidir si dorms a les haimes o t'aventures a dormir al ras sobre una duna solitària. L'aire fresc de la nit és tan ric i el cel sosté tantes estrelles que val la pena provar-ho.

 I l'endemà, una altra vegada.

Enllaços

Tota la info sobre les Caravanes al Desert