• Inici
  • Blog
  • Autenticitat i Intel·ligència Social

Autenticitat i Intel·ligència Social

El repte de ser qui ets
Mònica Lapeyra Pertussini

Autenticitat i Intel·ligència Social

Aquest text és una meravella... pren-te uns instants per llegir-lo i deixa que et toqui sense posar-hi barreres, deixa't interpel·lar per aquestes paraules i invitacions:

No m'interessa el que fas per guanyar-te la vida.Vull saber el que anheles, i si t'atreveixes a somniar com satisfer el desig del teu cor.No m'interessa la teva edat.Vull saber si t'arriscaries a semblar un ximple per amor, pels teus somnis, per l'aventura d'estar viu.

No m'interessa quins planetes estan en harmonia amb la teva lluna. Vull saber si has tocat el centre del teu fons més profund, si les traïcions de la vida t'han obert o si t'has marcit i tancat per la por al dolor futur. Vull saber si pots asseure't amb el dolor, el meu o el teu, sense intentar amagar-ho, esvair-ho o arreglar-ho. Vull saber si pots estar amb l'alegria, la meva o la teva, si pots ballar amb bogeria i permetre que l'èxtasi t'ompli fins a la punta dels dits, sense advertir-nos que siguem acurats, que siguem realistes, o que recordem les limitacions dels éssers humans.No m'interessa si la història que m'expliques és de veritat. Vull saber si deceps a uns altres per ser fidel a tu mateix, si pots suportar l'acusació sense trair la teva pròpia ànima. Vull saber si pots ser fidel i per tant puc confiar en tu. Vull saber si pots veure la bellesa, encara quan no sigui bella tots els dies i si pots fer que la teva pròpia vida sorgeixi des de la seva presència. Vull saber si pots viure amb el fracàs, el teu o el meu, i dempeus a la vora del llac cridar-li a la platejada  lluna plena: “Sí!”

No m'interessa saber on vius ni quants diners tens. Vull saber si pots aixecar-te després d'una nit de pesar i desesperació, cansat i colpejat fins als ossos i fer el que sigui necessari per alimentar als teus fills.No m'interessa qui ets o com vas arribar a estar aquí. Vull saber si et posaràs al centre del foc amb mi sense defugir.No m'interessa on o quin o amb qui has estudiat. Vull saber el que et sosté, des del teu interior, quan tota la resta s'esfondra. Vull saber si pots estar solament amb tu mateix i si gaudeixes de la teva pròpia companyia als moments més buits. 

Oriah Mountain Dreamer

Amb el Benet Solans, col·lega i preuat col·laborador, hem compartit enguany el curs "Aprendre a llegir el context per prendre decisions: Intel·ligència Social i Situacional" al CEJFE .

 

Quan parlàvem de l'SPACE, mètode per quantificar la Intel·ligència Social, em va descobrir un text, com a part del material dels assistents, que interpel·la directament a aquell qui vulgui mirar-se al mirall amb valentia i humilitat i dir-se "vull ser autèntic".

 

I d'aquí ha sorgit. Gràcies, Benet!