Pels salvadors del món: un arbre és un arbre

Pels salvadors del món: un arbre és un arbre

Per a aquells que es passen la vida fent, desfent, avançant, planificant i esperant omplir la seva vida de grans projectes ambiciosos (i qui no ho ha fet algun cop? Jo en sóc una experta!), un text per reflexionar.

Parlem de triar, d'escollir, de responsabilitzar-se?

Proactivitat i pensament reflexiu

Parlem de triar, d'escollir, de responsabilitzar-se?

Segurament deus haver escoltat algun cop que la forma més directa de madurar és decidir, triar i responsabilitzar-se de les pròpies decisions.

Ets conscient de totes les decisions que prens al llarg d'una setmana? D'un dia? Només cal mirar les prestatgeries de ioghourts del supermercat, o quantes marques d'aigua mineral pots adquirir en el mateix.

Aquesta només és una situació anecdòtica que no afecta significativament al devenir de la nostra vida. N'hi ha d'altres que ho fan de manera més impactant.

D'una banda, la possibilitat de triar ens porta a ser lliures ...

El sentit de la Vida i Viktor Frankl

Vídeo entrevista Víktor Frankl

El sentit de la Vida i Viktor Frankl

En altres entrades (aquesta i aquesta altra) he parlat d'un personatge que admiro i em serveix de referència en moments de dubtes existencials: Viktor Frankl.

L'home que va sobreviure a un camp de concentració i que va aprofitar la seva estada allà per dissenyar  teories i filosofies que es resumeixen en una frase:

L'home té la llibertat d'escollir la seva actitud 

i d'aprendre en qualsevol situació, 

per difícil que sigui.

Intel·ligència Emocional pel benestar de les persones en la societat

Intel·ligència Emocional pel benestar de les persones en la societat

Fa molt de temps vaig sentir parlar de Butan, el país on les polítiques socials s'adrecen a millorar la felicitat dels seus habitants. Molt de temps vol dir 25 anys. En aquella època, enmig de la vintena, la innocència i l'entusiasme em van dur de cap a la il·lusió que allò seria un referent pel món i que en pocs anys tots els països s'anirien afegint a aquesta nova filosofia (tan antiga i tan evident alhora).

L'autenticitat en un conte

Ser autèntic. Una de les fites perseguides pels buscadors existencials. Fita complexa i que alhora assegura l'arribada a un lloc intern de pau i acolliment.

L'autenticitat en un conte

Ser autèntic té a veure amb anar-se desprenent de les càrregues que en forma de creences, prejudicis, pors, introjectes... arrosseguem sense consciència. Amb despullar-se i alleugerir.

I justament perquè les arrosseguem sense consciència, són les que ens governen i determinen els camins que seguim.

I com es fa això?

Vacances amb Cos i Ànima. L'entorn

Aquests dies hem estat treballant in situ a Soronells, el lloc que ens farà de casa i espai de treball i de vacances durant la setmana de Vacances en Cos i Anima.

Vacances amb Cos i Ànima. L'entorn

Et puc assegurar que l'experiència és encisadora i que no cal fer res per entrar en un estat natural de relaxació i connexió amb tu mateix. Certament, l'entorn ho fa fàcil i suau!

La Masia Soronells està allunyada d'Espinelves i de Sant Hilari, les dues poblacions que l'envolten.

 

Magistral Virgínia Satir i la proposta d'Autoestima

Magistral Virgínia Satir i la proposta d'Autoestima

Virgínia Satir, una de les persones modelades per construir la PNL, descriu el procés de l'Autoestima en el seu text Jo sóc jo i estic bé de manera magistral.

Perquè se'n cuida amorosament d'explicar-nos com l'autoestima no és un estat sinó un procés, i descriu amb cura les passes i actituds per a la seva construcció.

Per al vostre delit:

L'ombra, el gran sac que tots arrosseguem

El concepte ombra aplicat a la psicologia de per si ens apareix com quelcom fosc.

L'ombra, el gran sac que tots arrosseguem

Potser secret, potser lleig, potser brut. Fins i tot ens podem imaginar un personatge amb una capa fosca que amaga el rostre sota la caputxa i es mou silenciosament al voltant del propietari de la mateixa ombra...

Potser és per això que és tan interessant tenir una relació amistosa i amorosa amb la nostra pròpia ombra.

L'ombra, aquella part que no mostrem i de la que som o no conscients, ens parla d'aquelles característiques pròpies de les quals ens avergonyim, o considerem "lletges", o prohibides, o pensem que si els altres veiessin deixarien d'estimar-nos, admirar-nos, voler treballar amb nosaltres, voler ser amics nostres... 

Aquestes parts es converteixen en potents recursos quan som capaços d'acceptar-les i ens relacionem amb elles des de l'acceptació i la comprensió del seu origen.

Si t'interessa entendre com alguns d'aquests recursos han passat a formar part de la teva ombra, llegeix el següent text:

El gran saco que todos arrastramos. La sombra. Robert Bly.

Definim la PNL com a...

Definim la PNL com a...

Fins i tot als seus co-creadors diuen que els hi va ser complex definir la PNL. Entenc per què: la PNL abasta l'ámbit de la persona i la manera d'entendre els humans de manera tan extensa, quea priori pot semblar que la definició hauria d'incorporar excessius elements...

Fem-ho fàcil i definim-ho de diverses formes. Com la PNL és flexibilitat, tria la que més t'agradi.

 Les sigles signifiquen:

P = Programació

N = Neuro

L = Lingüística 

 

  1. Per sobre de tot,la PNL és una caixa de potents recursos personals. "Recursos" entès com:

Autoconeixement per començar i per continuar.

Tests per a seguir sabent

Autoconeixement per començar i per continuar.

Per respondre qualsevol test de personalitat, et recomano prendre’t el teu temps de qualitat: estar en un espai amb quietud i silenci, millor sense ningú més que pugui interrompre’t o modifiqui el teu estat natural pel sol fet de la seva presència.

Potser una infusió, potser una musiqueta tranquil·la de fons, potser una espelma... Forma part del ritual per endinsar-te en tu mateix.

Si prefereixes fer-ho sense ritual, endavant també.

Test Inteligencia Emocional (PSICOACTIVA)

  • Aquest test és orientatiu i no ofereix cap diagnòstic.
  • No obstant, qüestiona sobre les 5 àrees de la IE i ofereix una interpretació prudent i genèrica de cada una d’elles.

Test DISC

  • Aquest qüestionari s’utilitza sovint en l’àmbit organitzacional. És una versió simplificada del DISC original.
  • De cada grup de 4 opcions, es tracta de triar la que MÉS S’ADAPTA a la teva personal i LA QUE MENYS. No es tracta de puntuar, només de senyalar aquestes dues i deixar les altres dues en blanc.
  • Com molts cops les respostes no són incompatibles, t’exigeix concentració i precisió en les respostes.

Autoconeixement: la pedra filosofal

Qüestionaris per aprofundir

Autoconeixement: la pedra filosofal

Per respondre qualsevol test de personalitat, et recomano prendre’t el teu temps de qualitat: estar en un espai amb quietud i silenci, millor sense ningú més que pugui interrompre’t o modifiqui el teu estat natural pel sol fet de la seva presència.

Potser una infusió, potser una musiqueta tranquil·la de fons, potser una espelma... Forma part del ritual per endinsar-te en tu mateix. Si prefereixes fer-ho sense ritual, endavant també.

He triat uns quants qüestionaris i te'ls relaciono a continuació, per a facilitar-te el treball d'introspecció. Un treball que sempre dóna fruits...

Programes per emprenedors a BcnActiva

Programes d'alta qualitat subvencionats íntegrament

Programes per emprenedors a BcnActiva

Acaben de ser obertes les primeres edicions del 2017 en diferents àmbits d'emprenedoria a BcnActiva.

El Convent de Sant Agustí, seu on es realitzen, està en plena efervescència!

Us facilito els enllaços als programes als que intervinc habitualment, tot i que podeu trobar d'altres.