11.02.21

Taller: Tu vals, tu pots, tu importes !, la importància de l'autoestima

En aquest taller / conferència treballarem l'autoestima com a font de benestar, sent aquesta una pilar fonamental en el nostre equilibri emocional. Connectarem amb la nostra veu interior per prendre consciència de la nostra valoració personal, explorarem les relacions interpersonals, i ens centrarem en l'auto-cura per construir i enfortir l'autoestima.

Dijous 11 Febrer de 17hrs a 18hrs
Canal Youtube
Mémora - Espais de Suport
link accés

19.11.20

SABER EL QUE VOLS NO CANVIARÀ LA TEVA VIDA: FES-HO. ATERRAR OBJECTIUS

L'objectiu d'aquest taller és facilitar la consecució dels teus objectius, per anar construint la vida que desitges pas a pas. Ho farem utilitzant les tècniques i la perspectiva de la PNL.

Objectius:

  • Aprendre a formular els teus objectius de manera facilitadora per a la seva consecució
  • Aprendre tècniques d'acompanyament per a la consecució dels mateixos
  • Posar en pràctica l'objectiu dissenyat en la sessió 1 i revisar el procés en la sessió 2

A qui va dirigit:

A totes aquelles persones que vulguin millorar el seu nivell d'assoliment d'objectius i el seu autoconeixement a través de tècniques de PNL.
També a aquelles persones que vulguin iniciar-se en la PNL a través del treball amb objectius.

Dijous 19 i 26 de novembre de 18h a 21h
Formació Online
Institut Gestalt
Informació i inscripcions

12.11.20

Treball en equip i comunicació interpersonal en temps de crisi

Adreçat als treballadors del Departament de Justíciacomunicació iocusaccionsformatives9

La gran experta en comunicació Virginia Satir deia:
La comunicació és a la relació com la respiració és a la Vida

En circumstàncies com les actuals, en les que la incertesa crea por i desconcert en els equips de treball, la millora de la comunicació funciona com el millor dels elements de recolzament, cohesió i acompanyament dins dels mateixos.

En aquesta píndola/taller posaré èmfasi en aquelles qüestions relacionades amb la comunicació interpersonal que requereixen un plus d’intenció i focus per treure el màxim profit a la mateixa i d’aquesta manera, fomentar el desenvolupament sà i de maduració dels individus i els equips de treball

Dijous 12, 19 i 26 novembre de 9h a 11'30h
Formació Online
Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada
Informació formacions CEJFE

30.10.20

Curs d'INTEL·LIGÈNCIA EMOCIONAL amb PSICOLOGIA POSITIVA curs 2020-21


L'Institut Gestalt, escola amb més de 30 anys de tradició en formació en psicologia humanista, Gestalt, Sistèmica, Coaching i PNL, ofereix formació d'introducció a la intel·ligència emocional i Psicologia Positiva. 

Aquesta formació s'adreça tant a professionals com a persones que volen tenir un primer contacte amb les dues disciplines i aspiren a desenvolupar la seva intel·ligència emocional, per millorar el seu benestar, les seves relacions i la manera com lideren la seva vida. Ser emocionalment intel·ligent, desenvolupar la Intel·ligència Emocional, és una finestra cap a l'èxit.

T'has preguntat quines millores podries experimentar si desenvolupessis la teva intel·ligència emocional i descobrissis el potencial creatiu i protector de les emocions positives?

Aquesta formació s'ofereix a professionals i persones que volen tenir un primer contacte amb aquestes dues disciplines i desitgen desenvolupar la seva intel·ligència emocional per liderar la seva vida i prendre decisions adequades. Permet descobrir els beneficis que la psicologia positiva i l'optimisme intel·ligent aporten a el benestar, la salut i les relacions.

La Intel·ligència Emocional s'ha revelat crítica per liderar i prendre decisions correctes. L'autoconeixement, juntament amb la capacitat de triar i prendre bones decisions i dur a terme accions que impactin de forma convenient sobre el nostre entorn, augmenten la nostra capacitat de ser reeixits en la vida. Alhora, també ens capaciten per a poder acompanyar a altres persones com a líders d'equips o des professions de suport com són la psicologia, la teràpia, la mediació, el coaching o la medicina, entre d'altres.

Aquesta formació desenvolupa l'auto-coneixement i la intel·ligència emocional, al temps que permet descobrir els beneficis que la Psicologia Positiva i l'optimisme intel·ligent poden aporten a les teves relacions, el teu benestar i la teva salut. La formació permet descobrir els principis de la psicologia positiva desenvolupats en l'última dècada per autors com Martin Seligman, Barbara Friedrikson o Mihaly Csikszentmihalyi.

La teva vida es beneficiarà de les emocions positives i de l'optimisme intel·ligent. Aprendràs a impactar no només en el benestar de les persones, sinó també en el seu propi rendiment, capacitat creativa i resiliència davant les dificultats de la vida. Coneixeràs tècniques per incorporar les emocions positives en el teu dia a dia, generant canvis sostenibles.

OBJECTIUS:

  • Facilitar l'autoconeixement emocional per contactar amb les pròpies fonts de motivació, poder decidir adequadament i aconseguir benestar
  • Desenvolupar la capacitat d'alinear-se amb els objectius vitals i l'empatia i assertivitat necessàries per impactar positivament en les relacions.
  • Descobrir les emocions positives i el benefici que aporten a les persones.
  • Conèixer tècniques per a practicar i beneficiar-se de l'optimisme intel·ligent.

Formació aprovada per ICF amb 36 crèdits CCE. Crèdits vàlids per a la renovació de certificacions ACC, PCC o MCC de coachs certificats per ICF.

Formadors: Marga de Olmo, Pilar Insua, Montse Cascalló i Mònica Lapeyra

Es presentarà també una estructura alternativa per a aquest curs per si la situació de la pandèmia impedís la realització de les classes presencials del curs.

 

Si no fos possible la formació presencial les dates i horaris serien:

Dates:
30 i 31 d'octubre
6 i 7 de novembre
27 i 28 de novembre
4 i 5 de desembre
18 i 19 de desembre
15 i 16 de gener
22 i 23 de gener
28 i 29 de gener

Horari: divendres de 17:30 a 20h i dissabte de 9:30 a 12h

4 caps de setmana (d'octubre a gener, un cap de setmana cada mes) 30 i 31 d'octubre 2020 · 27 i 28 novembre 2020 · 18 i 19 desembre 2020 · 22 i 23 gener 2020 ; Horari: divendres de 16:30 a 21:30h i dissabte de 9:30 a 14:30h
Verdi, 94, bajos 08012 Barcelona
Institut Gestalt
Informació i inscripcions

24.10.20

Nova Caravana al Desert - Tardor 2020

Una setmana a la que caminarem per les dunes, dormirem sota els estels, conviurem amb els guies berebers i desconnectarem del món per connectar amb nosaltres.

Una experiència per connectar amb l'essencial, desconnectar de tant element superficial que omple les nostres vides, deixar que aflori l'alegria o el que sorgeixi a la vista dels bellíssims paisatges que ens acompanyen. Una experiència que aporta i enriqueix a qualsevol que senti interès, a qualsevol que gaudeixi de la natura, els espais oberts i el contacte suau i amable amb si mateix i amb els altres.

Sortida: dissabte 24/10/20. Tornada: diumenge 01/11/20
Marroc. Desert del Sàhara.
Iocus Accions Formatives
Si te preguntas si es para tí la Caravana en el Desierto
Practicar el silenci per poder escoltar: el Desert com a mestre

20.10.20

Treball en equip i comunicació interpersonal en temps de crisi

Adreçat als treballadors del Departament de Justícia

comunicació iocusaccionsformatives7

La gran experta en comunicació Virginia Satir deia:
La comunicació és a la relació com la respiració és a la Vida

En circumstàncies com les actuals, en les que la incertesa crea por i desconcert en els equips de treball, la millora de la comunicació funciona com el millor dels elements de recolzament, cohesió i acompanyament dins dels mateixos.

En aquesta píndola/taller posaré èmfasi en aquelles qüestions relacionades amb la comunicació interpersonal que requereixen un plus d’intenció i focus per treure el màxim profit a la mateixa i d’aquesta manera, fomentar el desenvolupament sà i de maduració dels individus i els equips de treball

Dimarts 20 octubre, 3 i 10 novembre de 9h a 11'30h
Formació Online
Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada
Informació formacions CEJFE

06.10.20

GESTIÓ DE L’EQUIP I comunicació interpersonal en temps de crisi

Adreçat al professorat (Departament D'educació)

comunicació iocusaccionsformatives4

Un cop finalitzat el Q-Campus d’enguany (2020) i de l’experiència on-line, alguns feedbacks dels participants i algunes converses amb alguns dels responsables (específicament amb la Marisa), ens motiven i donen direcció cap a continuar fent formació específica en competències i recursos pel dia a dia professional i també personal per als treballadors d’Educació.

Estem vivint en una època de gran incertesa i múltiples sentiments que sovint es presenten com difícils de gestionar, que de vegades ens desborden o influeixen de forma negativa a la nostra motivació. No obstant, els professors de tots els nivells, graus i especialitats (i del Departament d’Educació en general) han hagut de continuar desenvolupant la seva labor professional durant el confinament i la represa, amb més rigor, centrament i efectivitat si cap que en situacions “normals”. Amb el desgast addicional que això comporta.

Els recursos han estat escassos en alguns casos i l’esforç adaptatiu, important i digne de reconeixement i agraïment.

Des d’un punt de vista d’Intel·ligència Emocional:

Amb quins recursos heu comptat, quins de nous necessiteu?

En aquesta píndola enfoquem el programa específicament a recursos per als equips de treball, que s’ha vist privats de la presencialitat, amb els possibles efectes limitants (de vegades, amb grans aprenentatges) que això representa.

Dimarts 6, 13 i 20 octubre, 3 i 10 Novembre; de 16h-19h
virtual-presencial
Departament d'Educació
Tota la info i inscripcions

06.10.20

CONFERÈNCIA PRESENTACIÓ curs INTRODUCCIÓ A LA INTEL·LIGÈNCIA EMOCIONAL amb PSICOLOGIA POSITIVA

T'has preguntat quines millores podries experimentar si desenvolupessis la teva intel·ligència emocional i descobrissis el potencial creatiu i protector de les emocions positives?

La Intel·ligència Emocional i la Psicologia s'ofereixen a persones que volen desenvolupar la seva intel·ligència emocional per liderar la seva vida i prendre decisions adequades i que volen descobrir els beneficis que la psicologia positiva i l'optimisme intel·ligent aporta a el benestar, la salut i les relacions.

Taller breu i gratuït per presentar la formació en Introducció a la Intel·ligència Emocional amb Psigología Positiva que es realitzarà d'octubre 2020 gener 2021.  En aquest taller es presentarà que és la intel·ligència emocional i també la Psicologia Positiva, eines claus per al desenvolupament personal i el de professionals que ajuden o acompanyen a altres persones, com a educadors, psicòlegs, terapeutes o coaches.

Es presentarà també la formació que ofereix l'Institut Gestalt en Intel·ligència Emocional i Psicologia Positiva: objectius, metodologia, continguts, dates i professorat.

Objectius: Presentar aspectes bàsics de la intel·ligència emocional i la Psicologia Positiva al costat de la formació i "Intel·ligència Emocional amb Psicologia Positiva" que realitza a l'Institut Gestalt de Barcelona.

Dimarts 6 d'octubre, 19h - 20h
PRESENCIAL, es farà via zoom si no és possible presencial
Institut Gestalt
Informació i inscripcions

01.10.20

Treball en equip i comunicació interpersonal en temps de crisi

Adreçat als treballadors del Departament de Justícia

comunicació iocusaccionsformatives6

La gran experta en comunicació Virginia Satir deia:
La comunicació és a la relació com la respiració és a la Vida

En circumstàncies com les actuals, en les que la incertesa crea por i desconcert en els equips de treball, la millora de la comunicació funciona com el millor dels elements de recolzament, cohesió i acompanyament dins dels mateixos.

En aquesta píndola/taller posaré èmfasi en aquelles qüestions relacionades amb la comunicació interpersonal que requereixen un plus d’intenció i focus per treure el màxim profit a la mateixa i d’aquesta manera, fomentar el desenvolupament sà i de maduració dels individus i els equips de treball

Divendres 1, 8 i 15 d'octubre de 9h a 11'30h
Formació Online
Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada
Informació formacions CEJFE

17.08.20

VACANCES AMB COS I ÀNIMA

ENCARA NO SAPS QUÈ FER AQUEST ESTIU?

VCA 2020 1Et sedueix la idea de compartir creixement personal i relax, autoconeixement i benestar, dança i meditació, piscina i passejades, lleugeresa i profunditat en espais amb tu i amb els altres?

En plena Natura, desconnecta i respira!

Durant aquests dies treballarem, de manera integradora, lúdica, orgànica i amable dues àrees importants de la vida:

  • la gestió emocional
  • la gestió de les relacions i els vincles

I com ho farem?

Mindfulness, PNL, Risoteràpia, Musicoteràpia i teràpia musical, Artteràpia, Gestalt, Intel·ligència Emocional, Psicologia Positiva… són algunes de les metodologies que utilitzarem per a què aconsegueixis un autèntic benestar personal.

A més, reservarem espais per xerrar, riure, descansar i fer unes vacances de veritat, les vacances que et mereixes!

Del 17 al 23 d'agost del 2020
Fundació La Plana.
Iocus Accions Formatives
Tota la info i inscripcions
Fundació La Plana

07.07.20

Q-CAMPUS FP 2020: ADREÇAT AL PROFESSORAT, CENTRES EDUCATIUS I D'ALTRES ORGANITZACIONS

GESTIÓ DE L'AUTOMOTIVACIÓ

Objectius:

1. Facilitar un espai per observar els elements individuals de motivació i desmotivació.
2. Facilitar un marc teòric per donar comprensió als nostres mecanismes motivacionals i aprendre a utilitzar-los.
3. Obtenir recursos d’automotivació de fàcil aplicació.
4. Facilitar un espai d’expressió, desestrès i comunicació entre companys més enllà de l’entorn diari.

Dimarts de 9:00h a 14:00h
Formació Online
Dept. d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya
Informació qCampusFP#2020
Inscripcions

06.07.20

Q-CAMPUS FP 2020: ADREÇAT AL PROFESSORAT, CENTRES EDUCATIUS I D'ALTRES ORGANITZACIONS

EL FEEDBACK COM A EINA PELS PROFESSORS-TUTORS

Objectius:

1. Aprendre a donar feedback a les tutories i a l’aula.
2. Transmetre a l’alumnat les oportunitats de millora en el feedback dels altres
3. Entendre la diferència entre “crítica” i “oportunitat de millora”.
4. Facilitar la construcció d’un clima a l’aula on els processos comunicatius siguin més fluids i participatius.
5. Dotar d’eines per facilitar als alumnes, a través de donar i rebre feedback, aprendre i madurar.
6. Flexibilitzar conductes i ampliar la perspectiva.

Dilluns de 9:00h a 14:00h
Formació Online
Dept. d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya
Informació qCampusFP#2020
Inscripcions

03.07.20

Q-CAMPUS FP 2020: ADREÇAT AL PROFESSORAT, CENTRES EDUCATIUS I D'ALTRES ORGANITZACIONS

GESTIÓ DEL TEMPS

Objetius:

1. Millorar la pròpia gestió del temps.
2. Detectar els punts forts i oportunitats de millora de cadascun dels participants.
3. Dotar d’eines específiques per a una millor planificació.
4. Promoure el dinamisme entre els participants.
5. Aprendre dels recursos dels altres.

Divendres de 9:00h a 14:00h
Formació Online
Dept. d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya
Informació qCampusFP#2020
Inscripcions

02.07.20

Q-CAMPUS FP 2020: ADREÇAT AL PROFESSORAT, CENTRES EDUCATIUS I D'ALTRES ORGANITZACIONS

GESTIÓ DE L'ESTRÈS I L'ENERGIA

Objectius:

1. Pendre conciència dels factors estressants i com ens afecta l'estrès a nivell físic, mental i emocional
2. Entendre la relació que hi ha entre el cos, la ment i les emocions
3. Experimentar els beneficis del moviment físic, la dansa i i el joc en la nostra salut i benestar
4. Aprendre exercicis pràctics per a activar l'energia diàriament
5. Relacionar-nos amb els companys i facilitar relacions de confiança i cohesió

Dijous de 9:00h a 14:00h
Formació Online
Dept. d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya
Informació qCampusFP#2020
Inscripcions

15.06.20

IOCUS GENT GRAN - ONLINE A L'ESTIU ÉS GRAN!

Taller de creixement personal per a la Gent Gran Juny i Juliol

Com a IOCUS GENT GRAN tenim l’objectiu d’oferir recursos diversos a la Gent Gran des d’una perspectiva multidisciplinar, integrant diverses metodologies que abastin totes les dimensions de l’ésser humà (Intel·lectual, emocional, física, transcendent).

D'aquesta manera pretenem reduir a els efectes del confinament i millorar la seva salut i benestar personal.

Una proposta per equilibrar la vida amb el des-confinament, cadascú a casa seva.

Dimarts i Dijous de 17hrs a 19hrs
Formació Online
Ajuntament de Cerdanyola del Vallès