27.03.21

Nova Caravana al Desert - Setmana Santa 2021

Nova caravana al desert a Setmana Santa 2021. Una setmana a la que caminarem per les dunes, dormirem sota els estels, conviurem amb els guies berebers i desconnectarem del món per connectar amb nosaltres.

Si t'animes a venir a les següents caravanes, pots accedir a tota la informació als següents enllaços.

Sortida: possible sortida divendres 26/03/21. Tornada: diumenge 04/04/21
Marroc. Desert del Sàhara.
Iocus Accions Formatives
En el Desierto: ni viaje ni retiro, pero los dos a la vez
Si te preguntas si es para tí la Caravana en el Desierto

19.11.20

SABER EL QUE VOLS NO CANVIARÀ LA TEVA VIDA: FES-HO. ATERRAR OBJECTIUS

L'objectiu d'aquest taller és facilitar la consecució dels teus objectius, per anar construint la vida que desitges pas a pas. Ho farem utilitzant les tècniques i la perspectiva de la PNL.

Objectius:

  • Aprendre a formular els teus objectius de manera facilitadora per a la seva consecució
  • Aprendre tècniques d'acompanyament per a la consecució dels mateixos
  • Posar en pràctica l'objectiu dissenyat en la sessió 1 i revisar el procés en la sessió 2

A qui va dirigit:

A totes aquelles persones que vulguin millorar el seu nivell d'assoliment d'objectius i el seu autoconeixement a través de tècniques de PNL.
També a aquelles persones que vulguin iniciar-se en la PNL a través del treball amb objectius.

Dijous 19 i 26 de novembre de 18h a 21h
Formació Online
Institut Gestalt
Informació i inscripcions

12.11.20

Treball en equip i comunicació interpersonal en temps de crisi

Adreçat als treballadors del Departament de Justíciacomunicació iocusaccionsformatives9

La gran experta en comunicació Virginia Satir deia:
La comunicació és a la relació com la respiració és a la Vida

En circumstàncies com les actuals, en les que la incertesa crea por i desconcert en els equips de treball, la millora de la comunicació funciona com el millor dels elements de recolzament, cohesió i acompanyament dins dels mateixos.

En aquesta píndola/taller posaré èmfasi en aquelles qüestions relacionades amb la comunicació interpersonal que requereixen un plus d’intenció i focus per treure el màxim profit a la mateixa i d’aquesta manera, fomentar el desenvolupament sà i de maduració dels individus i els equips de treball

Dijous 12, 19 i 26 novembre de 9h a 11'30h
Formació Online
Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada
Informació formacions CEJFE

30.10.20

Curs d'INTEL·LIGÈNCIA EMOCIONAL amb PSICOLOGIA POSITIVA curs 2020-21


L'Institut Gestalt, escola amb més de 30 anys de tradició en formació en psicologia humanista, Gestalt, Sistèmica, Coaching i PNL, ofereix formació d'introducció a la intel·ligència emocional i Psicologia Positiva. 

Aquesta formació s'adreça tant a professionals com a persones que volen tenir un primer contacte amb les dues disciplines i aspiren a desenvolupar la seva intel·ligència emocional, per millorar el seu benestar, les seves relacions i la manera com lideren la seva vida. Ser emocionalment intel·ligent, desenvolupar la Intel·ligència Emocional, és una finestra cap a l'èxit.

T'has preguntat quines millores podries experimentar si desenvolupessis la teva intel·ligència emocional i descobrissis el potencial creatiu i protector de les emocions positives?

Aquesta formació s'ofereix a professionals i persones que volen tenir un primer contacte amb aquestes dues disciplines i desitgen desenvolupar la seva intel·ligència emocional per liderar la seva vida i prendre decisions adequades. Permet descobrir els beneficis que la psicologia positiva i l'optimisme intel·ligent aporten a el benestar, la salut i les relacions.

La Intel·ligència Emocional s'ha revelat crítica per liderar i prendre decisions correctes. L'autoconeixement, juntament amb la capacitat de triar i prendre bones decisions i dur a terme accions que impactin de forma convenient sobre el nostre entorn, augmenten la nostra capacitat de ser reeixits en la vida. Alhora, també ens capaciten per a poder acompanyar a altres persones com a líders d'equips o des professions de suport com són la psicologia, la teràpia, la mediació, el coaching o la medicina, entre d'altres.

Aquesta formació desenvolupa l'auto-coneixement i la intel·ligència emocional, al temps que permet descobrir els beneficis que la Psicologia Positiva i l'optimisme intel·ligent poden aporten a les teves relacions, el teu benestar i la teva salut. La formació permet descobrir els principis de la psicologia positiva desenvolupats en l'última dècada per autors com Martin Seligman, Barbara Friedrikson o Mihaly Csikszentmihalyi.

La teva vida es beneficiarà de les emocions positives i de l'optimisme intel·ligent. Aprendràs a impactar no només en el benestar de les persones, sinó també en el seu propi rendiment, capacitat creativa i resiliència davant les dificultats de la vida. Coneixeràs tècniques per incorporar les emocions positives en el teu dia a dia, generant canvis sostenibles.

OBJECTIUS:

  • Facilitar l'autoconeixement emocional per contactar amb les pròpies fonts de motivació, poder decidir adequadament i aconseguir benestar
  • Desenvolupar la capacitat d'alinear-se amb els objectius vitals i l'empatia i assertivitat necessàries per impactar positivament en les relacions.
  • Descobrir les emocions positives i el benefici que aporten a les persones.
  • Conèixer tècniques per a practicar i beneficiar-se de l'optimisme intel·ligent.

Formació aprovada per ICF amb 36 crèdits CCE. Crèdits vàlids per a la renovació de certificacions ACC, PCC o MCC de coachs certificats per ICF.

Formadors: Marga de Olmo, Pilar Insua, Montse Cascalló i Mònica Lapeyra

Es presentarà també una estructura alternativa per a aquest curs per si la situació de la pandèmia impedís la realització de les classes presencials del curs.

 

Si no fos possible la formació presencial les dates i horaris serien:

Dates:
30 i 31 d'octubre
6 i 7 de novembre
27 i 28 de novembre
4 i 5 de desembre
18 i 19 de desembre
15 i 16 de gener
22 i 23 de gener
28 i 29 de gener

Horari: divendres de 17:30 a 20h i dissabte de 9:30 a 12h

4 caps de setmana (d'octubre a gener, un cap de setmana cada mes) 30 i 31 d'octubre 2020 · 27 i 28 novembre 2020 · 18 i 19 desembre 2020 · 22 i 23 gener 2020 ; Horari: divendres de 16:30 a 21:30h i dissabte de 9:30 a 14:30h
Verdi, 94, bajos 08012 Barcelona
Institut Gestalt
Informació i inscripcions

24.10.20

Nova Caravana al Desert - Tardor 2020

Una setmana a la que caminarem per les dunes, dormirem sota els estels, conviurem amb els guies berebers i desconnectarem del món per connectar amb nosaltres.

Una experiència per connectar amb l'essencial, desconnectar de tant element superficial que omple les nostres vides, deixar que aflori l'alegria o el que sorgeixi a la vista dels bellíssims paisatges que ens acompanyen. Una experiència que aporta i enriqueix a qualsevol que senti interès, a qualsevol que gaudeixi de la natura, els espais oberts i el contacte suau i amable amb si mateix i amb els altres.

Sortida: dissabte 24/10/20. Tornada: diumenge 01/11/20
Marroc. Desert del Sàhara.
Iocus Accions Formatives
Si te preguntas si es para tí la Caravana en el Desierto
Practicar el silenci per poder escoltar: el Desert com a mestre

20.10.20

Treball en equip i comunicació interpersonal en temps de crisi

Adreçat als treballadors del Departament de Justícia

comunicació iocusaccionsformatives7

La gran experta en comunicació Virginia Satir deia:
La comunicació és a la relació com la respiració és a la Vida

En circumstàncies com les actuals, en les que la incertesa crea por i desconcert en els equips de treball, la millora de la comunicació funciona com el millor dels elements de recolzament, cohesió i acompanyament dins dels mateixos.

En aquesta píndola/taller posaré èmfasi en aquelles qüestions relacionades amb la comunicació interpersonal que requereixen un plus d’intenció i focus per treure el màxim profit a la mateixa i d’aquesta manera, fomentar el desenvolupament sà i de maduració dels individus i els equips de treball

Dimarts 20 octubre, 3 i 10 novembre de 9h a 11'30h
Formació Online
Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada
Informació formacions CEJFE

06.10.20

GESTIÓ DE L’EQUIP I comunicació interpersonal en temps de crisi

Adreçat al professorat (Departament D'educació)

comunicació iocusaccionsformatives4

Un cop finalitzat el Q-Campus d’enguany (2020) i de l’experiència on-line, alguns feedbacks dels participants i algunes converses amb alguns dels responsables (específicament amb la Marisa), ens motiven i donen direcció cap a continuar fent formació específica en competències i recursos pel dia a dia professional i també personal per als treballadors d’Educació.

Estem vivint en una època de gran incertesa i múltiples sentiments que sovint es presenten com difícils de gestionar, que de vegades ens desborden o influeixen de forma negativa a la nostra motivació. No obstant, els professors de tots els nivells, graus i especialitats (i del Departament d’Educació en general) han hagut de continuar desenvolupant la seva labor professional durant el confinament i la represa, amb més rigor, centrament i efectivitat si cap que en situacions “normals”. Amb el desgast addicional que això comporta.

Els recursos han estat escassos en alguns casos i l’esforç adaptatiu, important i digne de reconeixement i agraïment.

Des d’un punt de vista d’Intel·ligència Emocional:

Amb quins recursos heu comptat, quins de nous necessiteu?

En aquesta píndola enfoquem el programa específicament a recursos per als equips de treball, que s’ha vist privats de la presencialitat, amb els possibles efectes limitants (de vegades, amb grans aprenentatges) que això representa.

Dimarts 6, 13 i 20 octubre, 3 i 10 Novembre; de 16h-19h
virtual-presencial
Departament d'Educació
Tota la info i inscripcions

06.10.20

CONFERÈNCIA PRESENTACIÓ curs INTRODUCCIÓ A LA INTEL·LIGÈNCIA EMOCIONAL amb PSICOLOGIA POSITIVA

T'has preguntat quines millores podries experimentar si desenvolupessis la teva intel·ligència emocional i descobrissis el potencial creatiu i protector de les emocions positives?

La Intel·ligència Emocional i la Psicologia s'ofereixen a persones que volen desenvolupar la seva intel·ligència emocional per liderar la seva vida i prendre decisions adequades i que volen descobrir els beneficis que la psicologia positiva i l'optimisme intel·ligent aporta a el benestar, la salut i les relacions.

Taller breu i gratuït per presentar la formació en Introducció a la Intel·ligència Emocional amb Psigología Positiva que es realitzarà d'octubre 2020 gener 2021.  En aquest taller es presentarà que és la intel·ligència emocional i també la Psicologia Positiva, eines claus per al desenvolupament personal i el de professionals que ajuden o acompanyen a altres persones, com a educadors, psicòlegs, terapeutes o coaches.

Es presentarà també la formació que ofereix l'Institut Gestalt en Intel·ligència Emocional i Psicologia Positiva: objectius, metodologia, continguts, dates i professorat.

Objectius: Presentar aspectes bàsics de la intel·ligència emocional i la Psicologia Positiva al costat de la formació i "Intel·ligència Emocional amb Psicologia Positiva" que realitza a l'Institut Gestalt de Barcelona.

Dimarts 6 d'octubre, 19h - 20h
PRESENCIAL, es farà via zoom si no és possible presencial
Institut Gestalt
Informació i inscripcions

01.10.20

Treball en equip i comunicació interpersonal en temps de crisi

Adreçat als treballadors del Departament de Justícia

comunicació iocusaccionsformatives6

La gran experta en comunicació Virginia Satir deia:
La comunicació és a la relació com la respiració és a la Vida

En circumstàncies com les actuals, en les que la incertesa crea por i desconcert en els equips de treball, la millora de la comunicació funciona com el millor dels elements de recolzament, cohesió i acompanyament dins dels mateixos.

En aquesta píndola/taller posaré èmfasi en aquelles qüestions relacionades amb la comunicació interpersonal que requereixen un plus d’intenció i focus per treure el màxim profit a la mateixa i d’aquesta manera, fomentar el desenvolupament sà i de maduració dels individus i els equips de treball

Divendres 1, 8 i 15 d'octubre de 9h a 11'30h
Formació Online
Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada
Informació formacions CEJFE

17.08.20

VACANCES AMB COS I ÀNIMA

ENCARA NO SAPS QUÈ FER AQUEST ESTIU?

VCA 2020 1Et sedueix la idea de compartir creixement personal i relax, autoconeixement i benestar, dança i meditació, piscina i passejades, lleugeresa i profunditat en espais amb tu i amb els altres?

En plena Natura, desconnecta i respira!

Durant aquests dies treballarem, de manera integradora, lúdica, orgànica i amable dues àrees importants de la vida:

  • la gestió emocional
  • la gestió de les relacions i els vincles

I com ho farem?

Mindfulness, PNL, Risoteràpia, Musicoteràpia i teràpia musical, Artteràpia, Gestalt, Intel·ligència Emocional, Psicologia Positiva… són algunes de les metodologies que utilitzarem per a què aconsegueixis un autèntic benestar personal.

A més, reservarem espais per xerrar, riure, descansar i fer unes vacances de veritat, les vacances que et mereixes!

Del 17 al 23 d'agost del 2020
Fundació La Plana.
Iocus Accions Formatives
Tota la info i inscripcions
Fundació La Plana

07.07.20

Q-CAMPUS FP 2020: ADREÇAT AL PROFESSORAT, CENTRES EDUCATIUS I D'ALTRES ORGANITZACIONS

GESTIÓ DE L'AUTOMOTIVACIÓ

Objectius:

1. Facilitar un espai per observar els elements individuals de motivació i desmotivació.
2. Facilitar un marc teòric per donar comprensió als nostres mecanismes motivacionals i aprendre a utilitzar-los.
3. Obtenir recursos d’automotivació de fàcil aplicació.
4. Facilitar un espai d’expressió, desestrès i comunicació entre companys més enllà de l’entorn diari.

Dimarts de 9:00h a 14:00h
Formació Online
Dept. d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya
Informació qCampusFP#2020
Inscripcions

06.07.20

Q-CAMPUS FP 2020: ADREÇAT AL PROFESSORAT, CENTRES EDUCATIUS I D'ALTRES ORGANITZACIONS

EL FEEDBACK COM A EINA PELS PROFESSORS-TUTORS

Objectius:

1. Aprendre a donar feedback a les tutories i a l’aula.
2. Transmetre a l’alumnat les oportunitats de millora en el feedback dels altres
3. Entendre la diferència entre “crítica” i “oportunitat de millora”.
4. Facilitar la construcció d’un clima a l’aula on els processos comunicatius siguin més fluids i participatius.
5. Dotar d’eines per facilitar als alumnes, a través de donar i rebre feedback, aprendre i madurar.
6. Flexibilitzar conductes i ampliar la perspectiva.

Dilluns de 9:00h a 14:00h
Formació Online
Dept. d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya
Informació qCampusFP#2020
Inscripcions

03.07.20

Q-CAMPUS FP 2020: ADREÇAT AL PROFESSORAT, CENTRES EDUCATIUS I D'ALTRES ORGANITZACIONS

GESTIÓ DEL TEMPS

Objetius:

1. Millorar la pròpia gestió del temps.
2. Detectar els punts forts i oportunitats de millora de cadascun dels participants.
3. Dotar d’eines específiques per a una millor planificació.
4. Promoure el dinamisme entre els participants.
5. Aprendre dels recursos dels altres.

Divendres de 9:00h a 14:00h
Formació Online
Dept. d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya
Informació qCampusFP#2020
Inscripcions

02.07.20

Q-CAMPUS FP 2020: ADREÇAT AL PROFESSORAT, CENTRES EDUCATIUS I D'ALTRES ORGANITZACIONS

GESTIÓ DE L'ESTRÈS I L'ENERGIA

Objectius:

1. Pendre conciència dels factors estressants i com ens afecta l'estrès a nivell físic, mental i emocional
2. Entendre la relació que hi ha entre el cos, la ment i les emocions
3. Experimentar els beneficis del moviment físic, la dansa i i el joc en la nostra salut i benestar
4. Aprendre exercicis pràctics per a activar l'energia diàriament
5. Relacionar-nos amb els companys i facilitar relacions de confiança i cohesió

Dijous de 9:00h a 14:00h
Formació Online
Dept. d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya
Informació qCampusFP#2020
Inscripcions

15.06.20

IOCUS GENT GRAN - ONLINE A L'ESTIU ÉS GRAN!

Taller de creixement personal per a la Gent Gran Juny i Juliol

Com a IOCUS GENT GRAN tenim l’objectiu d’oferir recursos diversos a la Gent Gran des d’una perspectiva multidisciplinar, integrant diverses metodologies que abastin totes les dimensions de l’ésser humà (Intel·lectual, emocional, física, transcendent).

D'aquesta manera pretenem reduir a els efectes del confinament i millorar la seva salut i benestar personal.

Una proposta per equilibrar la vida amb el des-confinament, cadascú a casa seva.

Dimarts i Dijous de 17hrs a 19hrs
Formació Online
Ajuntament de Cerdanyola del Vallès